Het gemeentebestuur van Jabbeke heeft het licht gezien …

Op 24 december 2020, over deze onderwerpen: Lokale economie, Natuur en milieu
Jabbeke theelicht

Voor wie het nog niet zou weten : Jabbeke wordt bestuurd door een volstrekte CD&V-meerderheid (sinds de laatste verkiezingen weliswaar met de meerderheid van de zetels maar met minder dan 50 % van de stemmen).

In het laatste huis-aan-huisblad van CD&V wordt het schepencollege voorgesteld als een daadkrachtig bestuur met schitterende ideeën. De waarheid is anders.

Al 8 jaar probeert N-VA op een constructieve manier het beleid in de goede richting te sturen. De CD&V- meerderheid wijst in de gemeenteraad valabele ideeën van de oppositie (ook van andere partijen) steevast en hooghartig af, alleen maar omdat ze niet aan het “brein” van de CD&V-ers zijn ontsproten.

Maar omdat daar niet zoveel ideeën opborrelen, hebben ze het nu gevonden : de ideeën en voorstellen van N-VA die in de gemeenteraad werden afgewezen, worden na een tijd voorgesteld als eigen werk. Zo wil men nu eindelijk een dam opwerpen tegen de “verappartementisering” van Jabbeke, een woord dat ze maanden geleden hebben geleerd door de tussenkomsten van de N-VA-gemeenteraadsleden. Van enig eigen studiewerk en vooruitziendheid is geen sprake. Het voorstel van gemeenteraadslid Marleen Vanden Broucke (N-VA) voor de oprichting van een “kwaliteitskamer” om de gemeente inzake ruimtelijke ordening te laten adviseren door specialisten werd weggestemd. Maanden geleden stelde gemeenteraadslid Piet Berton (N-VA) voor om enkele “wonderwoudjes” (tiny forests) aan te planten. Voorstel weggestemd, nu door de bevoegde schepen gerecycleerd als eigen idee. Al in de vorige legislatuur reikte N-VA ideeën aan voor een betere communicatie tussen bestuur en burger, onder andere in verband met het tijdig aankondigen van wegeniswerken. Allemaal afgewezen en zie nu de grote realisaties van de CD&V-meerderheid …

Laat ons duidelijk zijn : het getuigt van weinig klasse om zich, bij gebrek aan eigen inspiratie en studiewerk, met andermans veren te tooien MAAR als dat allemaal gerealiseerd wordt, zullen we blij zijn. Dan heeft ons werk geloond en komt dit de bevolking van Jabbeke ten goede. Dan heeft onze democratie gewerkt. Maar dat moeten we nog afwachten. Het is niet de eerste keer dat er veel blablabla is maar weinig echt gerealiseerd wordt.

Wij hopen, dat u bij de volgende verkiezingen ook het licht mag zien daar waar het echt schijnt. Of bent u tevreden met een theelichtje “made in china” dat met uw belastinggeld werd betaald? Van beleidsmensen met visie zou je kunnen verwachten dat ze in deze barre tijden eerder de lokale economie ondersteunen dan het geld te laten vloeien naar het land dat door het verdoezelen van informatie in de beginfase van de pandemie wereldwijd veel leed heeft veroorzaakt.

Tijl Waelput, voorzitter N-VA Jabbeke

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is