Nieuw Vlaams geld voor mobiliteit in Jabbeke

Op 20 december 2017, over deze onderwerpen: Ruimetelijke ordening / verkeer / openbare werken
mobiliteit

De Vlaamse Regering heeft de investeringsbudgetten voor álle vormen van vervoer opgetrokken tot recordhoogte en dat zal ook voelbaar zijn in Jabbeke. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente. “Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zegt Tijl Waelput, voorzitter van N-VA Jabbeke, en lijsttrekker Geert Orbie. “N-VA is al lang vragende partij om het op- en afritten complex te realiseren. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zorgt voor recordinvesteringen in fietsinfrastructuur, waterwegen, openbaar vervoer én weginfrastructuur. Er kan zo volop werk gemaakt worden van vlotter en veiliger verkeer voor alle weggebruikers.

“Onze regio heeft nood aan nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Tijl van N-VA Jabbeke. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede wegen voor iedereen. N-VA Jabbeke heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van het op- en afrittencomplex Jabbeke Oost. We hebben dit dossier ook aangekaart in Brussel bij minister Weyts”.

De planning van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Jabbeke zit er goed nieuws in:

Er wordt een studie verricht tot het bouwen van de  op- en afrittencomplex Jabbeke Oost
Er komt een afbraak van de De Pelichybrug

“Dit is belangrijk voor Jabbeke”, stellen Tijl Waelput en Geert Orbie tevreden vast. “Deze investeringen zijn een stap vooruit voor Jabbeke. We zijn blij dat Vlaanderen meer gaat werken aan de weg”.

 

Contact:

Tijl Waelput , voorzitter van N-VA Jabbeke

Geert Orbie, lijsttrekker N-VA Jabbeke 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is