Scoutsleider maakt lijst N-VA Jabbeke compleet

Op 10 augustus 2018, over deze onderwerpen: Sport / vrije tijd / jeugd, Verkiezingen 2018

De negende plaats had het bestuur nog open gelaten voor een late roeping. Met de 24-jarige Ruben Devriendt haalt N-VA Jabbeke nu een bijzonder sterke kandidaat binnen. Deze geboren en getogen Jabbekenaar liep school in Sint-Jozef Humaniora in Brugge waar hij Economie moderne talen volgde en studeerde vervolgens bedrijfsmanagement aan de Arteveldeschool in Gent. Maar dat volstond niet voor deze leergierige student. Hij zet zijn opleiding verder aan de universiteit Gent aan de faculteit economie. Hij volgt er de richting Bestuurskunde en Publiek Management, wat zijn belangstelling voor politiek verklaart.

Ruben is ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Tijdens vakantiejobs in de meest uiteenlopende sectoren leerde hij de leefwereld van arbeiders en bedienden kennen. Sinds zijn prille jeugd is hij lid van de Scouts Permeke en staat hij de groep nog steeds bij met zijn ervaring als groepsleider. In de gemeentelijke Jeugdraad verdedigt hij de belangen van de jeugd in het algemeen en de jeugdverenigingen in het bijzonder. Ook van organiseren heeft hij kaas gegeten. Jarenlang organiseerde hij de bijzonder succesvolle fuif “Sensual”.

In de eerste plaats wil Ruben uiteraard de Jabbeekse jeugd een stem geven in de gemeenteraad. Er is nood aan een actief jeugdbeleid zodat jongeren in hun woonplaats aan hun trekken komen en niet massaal naar andere oorden trekken. De communicatie over activiteiten moet veel beter. Jongeren en verenigingen moeten echte inspraak krijgen in de beleidsbeslissingen die hen aanbelangen. De middelen moeten eerlijker verdeeld worden over alle verenigingen. Uiteraard ontsnappen andere leeftijdsgroepen niet aan Rubens aandacht en ook over andere thema’s raakt Ruben niet uitgepraat zoals een betere benutting en ontsluiting van het park rond het vrijetijdscentrum en noodzakelijke maatregelen om de wegkwijnende dorpskern nieuw leven in te blazen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is