Nieuwbouwproject Varsenare Noord loopt vertraging op

Op 23 juni 2015, over deze onderwerpen: Ruimetelijke ordening / verkeer / openbare werken

Door een recente wetswijziging had de provincie daarvoor toestemming moeten geven, maar die vraag werd nooit gesteld. Hierdoor dreigde de West-Vlaamse deputatie het hele dossier te moeten vernietigen. Om dit te vermijden trokken de verkavelaars hun aanvraag in. De hele procedure wordt nu van nul af aan opnieuw opgestart. Concreet betekent dit dat er voor 2018 waarschijnlijk geen steen gelegd zal worden.

 

UITSTEL IS SLECHT NIEUWS VOOR GEMEENTEBUDGET

Voor de gemeentefinanciën is dit slecht nieuws. De voorziene verkoop van gronden in het bezit van de gemeente wordt uitgesteld. Hierdoor loopt de aflossing van een deel van de zeer hoge financiële schulden van onze gemeente vertraging op. De dure intrestlasten blijven intussen verderlopen.

Ook het dossier van het inbreidingsproject aan de oude sporthal te Jabbeke lijkt in het slop te zitten. Eens te meer zorgt de vertraging ervoor dat de aan- gegane leningen pas later afgelost kunnen worden. Het ziet er dus niet naar uit dat Jabbeke snel zal verdwijnen uit de top vijf van de gemeenten met de hoogste schuldgraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is